Yoris, de man achter SNAP... Holds

Sinds bijna twee jaar is het mogelijk om overal ter wereld op SNAP Holds te klimmen. Een succesvolle inzet voor het merk, dat zich ten doel had gesteld de klimwereld naar een nieuw niveau te tillen. Wie zit er achter dit initiatief? Hoe verloopt het creatieproces? Ontmoeting met Yoris Delahaye, de man achter de SNAP Holds creaties...

 

yoris delahaye

 

Wat is je functie precies?

Ik ben projectleider en vormer bij SNAP. Ook ben ik routezetter bij Arkose.

 

Wat vind je leuk aan deze baan?

Ik ben gepassioneerd door onderzoek, het creatieve proces, de micro-aanpassingen die me ertoe aanzetten terug te gaan naar het vormlaboratorium om te boetseren wat ik me had voorgesteld. Voor mij is het een genoegen en een geweldige kans om een laboratorium tot mijn beschikking te hebben en de mogelijkheid te hebben om een houvast te creëren en er vervolgens mee te spelen.

yoris delahaye snap holds

 

Je bent ook een routinier, helpt dat bij de vorm?

Absoluut! Klimmen holds is het basiselement voor routebouwers. Zonder kwaliteitsingrediënten is het moeilijk, zo niet onmogelijk, de klimmer een specifieke beweging aan te bieden.

Als je een greep ontwerpt is het belangrijk om creatief te zijn, maar dat is niet genoeg, je moet ook anticiperen op waar de klimmer zijn voet zal zetten, hoe hij de greep met zijn hand zal nemen, kortom, hoe hij gebruikt zal worden. Klimmer EN opener zijn is volgens mij essentieel om een innovatief en kwalitatief aanbod aan de routebouwers te creëren.

 

Yoris Delahaye

 

Werk je alleen?

Nee, ik zit in een Parijse werkplaats op het hoofdkantoor van Arkose, waar ik met Nelson Emo, Florian Escoffier en Thibaut Le Scour vooral werk aan het creëren van ideeën, het DNA van de serie. Daarna geef ik een groot deel van de opnamen vorm, ongeveer 80%.

 

 

Wat is de creatie waar je echt trots op bent?

De creatie waar ik het meest trots op ben is de Roswell. Het idee kwam geleidelijk bij me op, door discussie, reflectie en verder onderzoek.

 

Wat maakt SNAP Holds anders?

We zijn altijd op zoek naar nieuwe vormen en nieuwe soorten grepen. Het doel is echt om een grote verscheidenheid aan holds aan te bieden.

Een van de kernpunten is het creëren van holds en volumes door zelf als opener in hun huid te kruipen, zodat ze zo functioneel en esthetisch mogelijk zijn.

 

Nog laatste woorden?

Laten we de grenzen van het onderzoek blijven verleggen en schatten zoeken in het dagelijks leven!

 

 

Vind hier SNAP Holds.